США занепокоєні забороною Меджлісу та обіцяють зберігати санкції проти РФ

США занепокоєні забороною Меджлісу та обіцяють зберігати санкції проти РФ

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив стурбованість у зв'язку з рішенням так званого "Верховного суду Криму" заборонити діяльність Ради Меджлісу кримськотатарського народу як "екстремістської організації" та пообіцяв продовжувати санкційний тиск на Росію, поки вона не звільнить Крим.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Очевидно, ми занепокоєні повідомленнями про заборону Ради Меджлісу", - заявив Тонер, підкресливши, що це рішення позбавляє кримських татар останнього представницького органу, який вони мали в окупованому Криму.

Він нагадав, що американська сторона ще 21 квітня зробила заяву, закликавши Російську Федерацію "скасувати попереднє рішення міністерства юстиції про визнання Меджлісу "екстремістською" організацією, а також рішення окупаційної "влади" Криму призупинити діяльність цього демократичного інституту.

При цьому Тонер акцентував, що кримські татари продовжують зазнавати репресій, переслідування, ув'язнень та інших форм утисків в окупованому Криму.

"Цій жорстокості й порушенням прав людини потрібно покласти край", - заявив представник адміністрації США.

Відповідаючи на запитання щодо наступних кроків Вашингтона у цьому зв'язку, Тонер зауважив, що санкції США проти Росії продовжують мати місце.

"Ми не визнаємо російської окупації Криму, і санкції залишатимуться, поки Росія не припинить окупацію Криму. Ми також підтверджуємо нашу підтримку суверенітету України", - наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня в Росії організацію "Меджліс кримськотатарського народу" визнали екстремістською й тимчасово призупинили її діяльність.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров оголосив про введення надзвичайного режиму для організації в умовах тимчасової російської окупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-