Чубаров: Рішення про заборону Меджлісу - злочинне

Чубаров: Рішення про заборону Меджлісу - злочинне

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що рішення "верховного суду" Криму про заборону діяльності Меджлісу на території півострова і визнання організації екстремістською є незаконним.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні  в Криму відбулося неправомірне рішення, злочинне. Це значить, що не має права окупаційна  влада руками встановлених нею окупаційних судів приймати рішення щодо представницького органу корінного народу півострова", - сказав Чубаров.

Він також зауважив, що  кримські татари заявили про бажання звертатись до Європейського суду з прав людини щодо незаконного рішення так званого кримського верховного суду.

"Наші колеги, я посилаюсь на спілкування з ними після того, як було прийнято рішення (про заборону Меджлісу - авт.), ведуть себе таким чином, щоб продемонструвати всьому світові абсурдність, незаконність, злочинність рішень, які приймає окупаційна влада. Вони будуть використовувати можливості продовження свого захисту в існуючих умовах, які визначаються на місці в окупаційному режимі для того, щоб перейти на міжнародний режим, зокрема звернутись до Євросуду з прав людини".

Як повідомлялося, 18 квітня в Росії організацію "Меджліс кримськотатарського народу" визнали екстремістською і тимчасово призупинили її діяльність. Сьогодні, 26 квітня, "верховний суд" Криму заборонив діяльність Меджлісу і визнав організацію екстремістською.

Чубаров оголосив про введення надзвичайного режиму для Меджлісу в умовах тимчасової російської окупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-