Заборона Меджлісу:

Заборона Меджлісу: "Няша" заговорила про терористів і ляльководів

Укрінформ
В окупованому Криму продовжилося судове засідання за позовом «прокуратури» Криму про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією. У залі суду присутня так званий прокурор Криму Наталія Поклонська.

Про це повідомляє видання «Аргументы недели. Крым», яке здійснює тестову онлайн-трансляцію із засідання суду в Сімферополі.

«Сьогодні у Верховному суді Криму особлива активність - навколо будівлі і у фойє посилена охорона. У зал засідань пропускають тільки по одному журналісту від одного ЗМІ. Прибула прокурор Республіки Крим Наталія Поклонська», - повідомляє видання «Аргументы недели. Крым».

Після оголошення початку дебатів Поклонська виступила, звинувативши Меджліс «у співпраці з терористичними організаціями Хізб ут-Тахрір і «Сірі вовки» і вимагала на цій підставі «заборонити діяльність Меджлісу і визнати його екстремістською організацією».

За даними видання, в емоційному виступі позивача звучали звинувачення в тому, що  «члени Меджлісу - маріонетки, якими керують великі західні ляльководи».

Заступник голови Меджлісу Наріман Джелялов  у свою чергу, став наводити докази того, що Меджліс - «це не громадське об'єднання, а міжнародна організація з представництвом як у країнах СНД, так і країнах Європи, яка приймає участь у діяльності ОБСЄ і ООН і планує в найближчому майбутньому створити офіційні представництва у Брюсселі і Вашингтоні».

У своєму виступі він скористався «статтями з міжнародної декларації ООН про корінні народи» і заявив, що «вимоги позивача є незаконними, а обвинувачення не мають доказової основи».

При цьому Джелялов заявив, що виходячи з логіки позивача міжнародні організації, які підтримують Меджліс, такі як ООН, ОБСЄ, а також уряди Туреччини, США і Євросоюз «теж належать до терористичних організацій».

Як повідомляв Укрінформ, 25 квітня у Криму на засіданні так званого Верховного суду Криму за позовом «прокуратури» Криму про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією до справи долучаються матеріали, що не мають відношення до діяльності Меджлісу. Засідання суду, яке тривало до 19.30, було вирішено перенести на 26 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-