Окупаційний суд вже сьогодні може заборонити діяльність Меджлісу

Окупаційний суд вже сьогодні може заборонити діяльність Меджлісу

Укрінформ
Голова ЦВК Курултаю кримських татар не виключає, що підконтрольний Росії Верховний суд Криму на засіданні 25 квітня винесе рішення про заборону діяльності Меджлісу.

Про це Заїр Смедляєв написав на своїй сторінці у Facebook.

«25 квітня о 9:30 в місті Сімферополі, вулиця Павленка, 2, відбудеться чергове судове засідання щодо визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборони його діяльності на території Російської Федерації. На мою думку, завтра на підставі рішення Поклонської і Міністерства юстиції Російської Федерації винесуть рішення про визнання і його екстремістською організацією», – написав Смедляєв.

Він додав: якщо суд ухвалить рішення про заборону Меджлісу, це буде свідченням «політичного замовлення».

13 квітня так званий "прокурор Криму" повідомила, що призупиняє діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на території півострова до рішення суду. 15 квітня в Криму відбулося чергове засідання суду за позовом про заборону Меджлісу, наступне засідання – 25 квітня, нагадує Радіо Свобода.

18 квітня Мін'юст Росії вніс Меджліс кримськотатарського народу в перелік громадських і релігійних об'єднань, діяльність яких в цій країні зупинена «в зв'язку із здійсненням ними екстремістської діяльності». Цей крок засудила Україна, ряд міжнародних організацій та правозахисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-