Ворог може атакувати Сумщину, щоб розширити зону активних бойових дій - Демченко

Ворог може атакувати Сумщину, щоб розширити зону активних бойових дій - Демченко

Укрінформ
Ніколи не можна виключати того, що окупанти можуть спробувати зайти на територію України, у тому числі на Сумщині, аналогічно з тим, що наразі можна спостерігати на прикладі Харківської області.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Демченка, необхідно бути готовими до розвитку будь-яких ситуацій на будь-якому напрямку - як по Харківській області, так і по Сумській.

"Ми розуміємо підступність ворога, розуміємо, що він продовжує тримати, як і раніше, певну кількість своїх сил та засобів, у тому числі, напроти цих областей. Може відбуватися і перегрупування цих засобів, і їхнє нарощення. І ніколи не можна виключати, що не для досягнення стратегічних якихось цілей, а навіть з метою тактичного досягнення певних своїх завдань ворог може спробувати зайти на нашу територію, у тому числі й по Сумській області, аналогічно, як ми це зараз бачимо по Харківській", - зазначив речник.

На його думку, саме тому і може відбуватися перегрупування (сил - ред.) на території РФ.

"Не можна сказати, що зараз у ворога достатньо сил, щоб здійснити дії з метою досягнення стратегічної цілі... щоб просунутися углиб території нашої держави надто сильно. Але з метою посіяння паніки, для того, щоб Україна тримала необхідні сили та засоби зі свого боку навпроти, у тому числі Сумської області, ворог у будь-який момент може зробити крок, щоб зайти на нашу територію і розширити зону активних бойових дій", - заявив представник ДПСУ.

Речник запевнив, що за тим, що відбувається на території РФ, активно стежать українські підрозділи розвідки - як Міноборони, так і ДПСУ, щоб військове керівництво могло реагувати на ті виклики і загрози, які для українців продовжує нести РФ.

Читайте також: Росіяни обстріляли три громади на Сумщині

Окремо він пояснив, що безпосередньо укріплювати лінію кордону в інженерному відношенні наразі неможливо через ті обстріли, які здійснює РФ.

"ДПСУ, як складова Сил оборони, наші підрозділи чи то на Сумському напрямку, чи то на Харківському, або і на Чернігівщині мають свою смугу оборони, щоб відбивати атаки ворога. Підрозділи, які знаходяться найближче до кордону з країною-агресоркою, продовжують нарощувати свої інженерно-фортифікаційні укріплення, щоб мати всі можливості і укриття, і власне вести повноцінно бойові дії, якщо ворог намагатиметься зайти на нашу територію", - сказав речник Держприкордонслужби.

Як повідомлялося, Демченко сказав, що у ворога на Сумському напрямку немає угрупування, яке могло б досягти стратегічних цілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-