Демченко - про Сумський напрямок: у ворога немає угруповання, яке могло б досягти стратегічних цілей

Демченко - про Сумський напрямок: у ворога немає угруповання, яке могло б досягти стратегічних цілей

Укрінформ
У російських військ на Сумському напрямку не зафіксовано угруповання, яке могло б досягти стратегічних цілей, але маємо бути готовими до будь-яких дій противника.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає кореспондент Укрінформу.

«Сказати, що у ворога на Сумському напрямку є якесь угруповання, яке могло б досягти стратегічних цілей, не можна. Ми цього не фіксуємо. Але відзначу, що, попри відсутність значних сил та засобів, ворог може спробувати зайти і на цьому напрямку. Тому ми маємо бути готовими до будь-яких дій противника», - зазначив Демченко.

За його словами, прикордонники залишаються невід’ємною силою оборони й у Харківській області.

Читайте також: Зеленський назвав військові втрати під час наступу на Харківщину: Один українець на вісім росіян

«Наші підрозділи знаходяться на Вовчанському напрямку і разом з іншими Силами оборони відбивають усі спроби ворога просунутися вглиб нашої території. Противник дуже активно використовує вогневі засоби, щоб завдавати ураження як по самому Вовчанську, так і по розташуванню військовослужбовців Державної прикордонної служби. Це і артилерія, і активне використання ворогом авіації. Але навіть попри те, що складно, хлопці продовжують утримувати свої позиції і максимально завдавати ураження ворогу, в тому числі застосовуючи дрони і артилерію та інші засоби, які у нас є на озброєнні», - сказав речник Держприкордонслужби.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вночі та зранку росіяни здійснили три обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано сім вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Білопільська та Краснопільська громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-