Загибель президента Ірану відклала перемовини із МАГАТЕ - Гроссі

Загибель президента Ірану відклала перемовини із МАГАТЕ - Гроссі

Укрінформ
Через загибель президента Ірану Ібрагіма Раїсі та міністра закордонних справ Хосейна Аміра Абдоллахія МАГАТЕ довелося тимчасово припинити перемовини із Тегераном щодо його ядерної програми.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі, пише Reuters.

“Зараз вони - у періоді трауру, який я мушу поважати. Однак щойно він завершиться, ми спілкуватимемося знову”, - сказав Гроссі.

Він висловив сподівання, що чинна перерва у перемовинах триватиме усього кілька днів.

Як повідомлялося, напруженість у відносинах між Іраном та МАГАТЕ зросла у 2018 році, коли президент Трамп в односторонньому порядку вивів Сполучені Штати з ядерної угоди, яка була укладена між Тегераном та світовими державами. Відтоді Іран відмовився від усіх обмежень, які угода накладала на його програму, і тепер має, як заявляв очільник МАГАТЕ, достатньо збагаченого урану для кількох ядерних бомб, якщо вирішить їх створити.

Читайте також: Іран просив США про допомогу після катастрофи гелікоптера з президентом - Держдеп

Крім того, були виведені з ладу камери спостереження МАГАТЕ, а Тегеран заборонив в'їзд деяким з найдосвідченіших інспекторів агентства. При цьому Іран офіційно завжди заперечував, що прагне створити ядерну зброю, стверджуючи, що його атомна програма має суто цивільні цілі.

Фото: gettyimages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-