Понад 300 військових отримали звання Героя України від початку широкомасштабного вторгнення

Понад 300 військових отримали звання Героя України від початку широкомасштабного вторгнення

Укрінформ
Від початку широкомасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України 312 військовослужбовців ЗСУ були удостоєні звання Героя України.

Як передає Укрінформ, про це АрміяInform повідомили у Кадровому центрі ЗСУ.

Вищим ступенем відзнаки в Україні від 23 серпня 1998 року є звання Герой України. Його присвоюють громадянам України, зокрема, за здійснення визначного геройського вчинку.

Герою України, який здійснив визначний геройський вчинок, вручається орден «Золота Зірка», а також виплачується одноразова грошова винагорода.

Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня — відзнакою для нагородження жінок за визначні особисті заслуги - нагороджено 88 військовослужбовиць. Нагородження орденом княгині Ольги не проводиться посмертно, уточнили в Кадровому центрі.

Крім того, від початку широкомасштабного вторгнення РФ на територію України Хрестом бойових заслуг нагороджені 138 військовослужбовців ЗСУ. Хрест бойових заслуг — найвища суто військова нагорода України.

Її засновано 5 травня 2022 року з метою гідного відзначення захисників суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України.

Читайте також: Зеленський нагородив ще понад 170 військових, 102 із них - посмертно

Ця президентська відзнака вручається за видатну особисту хоробрість та відвагу або видатний геройський вчинок під час виконання бойового завдання в умовах небезпеки для життя та безпосереднього зіткнення із противником, а також за видатні успіхи в управлінні військами (силами) під час ведення воєнних (бойових) дій.

Одна особа може бути нагороджена Хрестом бойових заслуг не більш ніж тричі. Носять цей хрест на грудях зліва перед усіма іншими нагородами. Вище цього Хреста розміщується за наявності лише орден «Золота Зірка».

Як повідомлялося, з початку широкомасштабного вторгнення РФ на територію України державними нагородами України було нагороджено 61 425 військовослужбовців ЗСУ.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-