Блінкен знову вирушив на Близький Схід, щоб обговорити врегулювання в Газі

Блінкен знову вирушив на Близький Схід, щоб обговорити врегулювання в Газі

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен в рамках свого міжнародного турне у середу й четвер знову відвідує регіон Близького Сходу для обговорення з ключовими країнами шляхів врегулювання ситуації в Газі, а також інші важливі питання.

Про це повідомили в середу в Держдепартаменті США, передає власний кореспондент Укрінформу.

У середу глава американської дипломатії відвідує Джидду, де зустрічається з керівництвом Саудівської Аравії. У четвер запланований його візит до Каїра для переговорів з владою Єгипту.

«У Саудівській Аравії і Єгипті держсекретар обговорить зусилля, спрямовані на досягнення угоди про негайне припинення вогню, яка забезпечує звільнення всіх заручників, активізацію міжнародних зусиль для збільшення гуманітарної допомоги Газі та координацію постконфліктного планування в Газі,» - зазначили в Держдепі.

Позиція, яку підтримує американська сторона в цій угоді, спрямована на те, щоб забезпечити, аби ХАМАС більше не міг прийти до влади й повторити напади на Ізраїль, як це відбулося 7 жовтня. Крім того, США виступають за встановлення політичного розвитку для палестинського народу з гарантіями безпеки з боку Ізраїлю, щоб забезпечити архітектуру тривалого миру й безпеки в регіоні.

Читайте також: Блінкен виступив із заявою про «перевибори» Путіна

У Держдепі також повідомили, що на порядку денному переговорів – припинення нападів хуситів на комерційні судна, відновлення стабільності і безпеки в Червоному морі та Аденській затоці.

Як повідомлялося, держсекретар Ентоні Блінкен минулого четверга вирушив в міжнародне турне, щоб відвідати Австрію, Республіку Корея, Філіппіни й країни Близького Сходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-