Росія залучила до війни проти України сотні кубинців - Єрмак

Росія залучила до війни проти України сотні кубинців - Єрмак

Укрінформ
До Росії прибули сотні кубинців, щоб отримати роботу, однак згодом потрапили до лав російської армії.

Про це написав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у колонці для іспаномовного американського видання El Nuevo Herald, повідомляє Укрінформ з посиланням на LB.ua.

У колонці зокрема розповідається про історію 27-річного Денніса Кастільо, який приїхав із Куби до Росії, де йому запропонували роботу на будівництві. Однак пізніше мати чоловіка побачила його одягненого у російську військову форму на світлині у соцмережі. Кастільо заявив, що його обдурили.

«Фальшива пропозиція роботи була наживкою, щоб заманити його до Росії. Насправді її син став жертвою тісної співпраці між урядами Росії та Куби», – пише Єрмак.

Він зазначає, що залучення сотень кубинських військових, багато з яких мали воєнне минуле, включно із підтвердженими звітами військових офіцерів, є прямим результатом тісної співпраці РФ з кубинським урядом у вторгненні в Україну.

«Той, хто знає, наскільки жорстко керується кубинська поліцейська держава, не повірить, що сотні чоловіків можна перемістити до Росії, а режим не помітить або не братиме участі в цьому. Тим більше, коли свідчення деяких молодих людей, які поїхали до Росії, вказують, що вербування та подорожі до Росії на кожному кроці контролювали військові чиновники кубинського режиму», – йдеться у дописі.

Читайте також: В Індії викрили схему торгівлі людьми, яких відправляли воювати в Україну на боці Росії

За словами Єрмака, те, що РФ таємно вербує та продає громадян одного зі своїх найближчих союзників, є останнім доказом того, що її вторгнення в Україну «йде не дуже добре».

У колонці голова ОП припустив, що кубинці не мають об’єктивної інформаційної картини дій Росії в Україні, оскільки кубинські медіа поширюють дезінформацію та неправдиві проросійські наративи щодо «агресії НАТО», «антиросійську упередженість» США та різноманітні теорії змови.

Очільник ОП висловив сподівання, що жителі Латинської Америки «розплющать очі на фейкові новини, створені Росією» та усвідомлять глобальні наслідки російської агресії в Україні.

«Я закликаю кубинців не приєднуватися до підтримки цього геноциду проти мирних людей, які ніколи не завдавали їм шкоди. Я сподіваюся, що одного дня Денніс безпечно повернеться додому на вільну й квітучу Кубу», – підсумував Єрмак.

Нагадаємо, у вересні на Кубі заарештували 17 осіб за звинуваченням у зв’язках із групою торговців людьми, яка нібито вербувала молодих громадян країни для участі у війні Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-