Литва долучиться до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для ЗСУ

Литва долучиться до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для ЗСУ

Укрінформ
Литва висловила готовність приєднатися до ініціативи Чехії щодо закупівлі поза межами Євросоюзу боєприпасів для потреб ЗСУ.

Про це йшлося під час телефонної розмови прем’єр-міністра Литви Інгріди Шимоніте з чеським колегою Петром Фіалою, передає Укрінформ із посиланням на офіс глави литовського уряду.

“Литва долучиться до започаткованої Чехією багатосторонньої ініціативи стосовно закупівлі й передачі боєприпасів Україні”, - йдеться у поширеному повідомленні.

За словами Шимоніте, ця ініціатива зараз особливо важлива з огляду на сповільнення постачання боєприпасів для України. “Як і раніше, Литва продовжить підтримувати усі шляхи зміцнення спроможності України ефективно захищати себе від російської агресії, таким чином відстоюючи свободу всієї Європи”, - сказала вона.

У відомстві додали, що глави двох урядів також обговорити ширшу безпекову ситуацію та важливість збільшення оборонних видатків у Європі.

Читайте також: Міністр оборони Фінляндії: Гроші на підтримку озброєнь в Україні треба знайти негайно

Як повідомлялося, минулого тижня у Чехії висловили сподівання, що якнайбільше країн ЄС долучаться до ініціативи щодо закупівлі в третіх країнах боєприпасів і загалом військової техніки, якої потребують ЗСУ.

Премʼєр-міністр Бельгії Александер Де Кроо заявив, що його країна виділить 200 мільйонів євро на цю ініціативу, покликану терміново передати Україні 800 тисяч боєприпасів.

Загалом закупівлю боєприпасів для України за межами Європи підтримують 15 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-