Повітряні сили за два роки великої війни здійснили понад 18 800 вильотів

Повітряні сили за два роки великої війни здійснили понад 18 800 вильотів

Укрінформ
За два роки великої війни Повітряні сили Збройних сил України здійснили понад 18800 вильотів, із них 7800 – на вогневе ураження, 8900 – на авіаційне винищувальне прикриття.

Як передає Укрінформ, про це командувач ПС ЗСУ Микола Олещук повідомив у Телеграмі.

«Зафіксувати статистику нашої «воєнної рутини» непросто, адже оновлюється вона практично щогодини. Оновлюється російськими А-50-ми та «сушками», іранськими «шахедами» та «непереможними ракетами», ворожими пунктами управління, крейсерами, підводними човнами та цілими штабами флоту...», - наголосив він.

За цей час ПС провели десятки блискучих операцій, загалом у взаємодії із Силами оборони України знищено: 1905 ракет різних типів, серед них - 43 балістичних та 25 аеробалістичних – Х-47М2 «Кинджал», 4844 ударних дрони та 7660 БПЛА оперативно-тактичного рівня; 340 літаків; 325 вертольотів.

Читайте також: ГУР повідомило подробиці збиття російського літака А-50У

Олещук зауважив, що поки українські пілоти здійснюють вильоти на радянській техніці. «Проте ми чекаємо і активно працюємо над тим, аби найближчим часом до битви врешті долучились F-16», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Україна переходить на літаки F-16 в екстреному порядку, як це не робила жодна країна у світі, і очікує на їх прибуття якомога швидше.

Фото ілюстративне / Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-