До України має постачатися дедалі більше не лише боєприпасів, а й запчастин - міністр оборони Франції

До України має постачатися дедалі більше не лише боєприпасів, а й запчастин - міністр оборони Франції

Укрінформ
Міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню заявив, що його країна працює над прискоренням зусиль європейців щодо виготовлення боєприпасів для України, а також ланцюгів постачання запчастин та технічного обслуговування зброї.

Про це він заявив сьогодні у Брюсселі перед початком зустрічі міністрів оборони країн НАТО, в рамках якої відбудеться засідання Ради Україна-НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Напередодні я мав зустріч з Тьєррі Бретоном (єврокомісар з питань внутрішньої торгівлі – ред.), щоб організувати зусилля європейців щодо управління запасами пороху, якомога швидшого переходу країн на військову економіку. До України має постачатися дедалі більше не лише боєприпасів, а й запчастин, щоб мати змогу усунути труднощі з технічним обслуговуванням різноманітної військової техніки», - пояснив Лекорню

Міністр нагадав, що цього року Україна отримає 78 французьких гармат "Цезар", тож питання технічного обслуговування як цього виду зброї, так і інших, буде дуже актуальним.

Читайте також: Макрон та Зеленський завтра у Парижі підпишуть двосторонню безпекову угоду

Він заявив, що оборонний бюджет Франції, як і було обіцяно, досягне 2% ВВП у 2024 році. «Ми можемо підтвердити, що Франція виконає зобов’язання щодо цільового показника у відсотках від ВВП цього року. Проте зараз мова йде не про отримання цих 2%, а про те, як забезпечити, щоб ці гроші були дійсно корисними на фронті, бо це не цифри, не таблиці, а це те, що відвадить Російську Федерацію від ведення війни», - наголосив Лекорню.

Як повідомлялося, напередодні Франція та Німеччина оголосили про створення коаліції на підтримку протиповітряної оборони України. Себастьян Леконрню повідомив про це під час засідання контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-