Запаси старої техніки дозволяють Росії вести війну ще три роки

Запаси старої техніки дозволяють Росії вести війну ще три роки

Дослідження
Укрінформ
Хоча Росія за час повномасштабного вторгнення в Україну втратила понад 3000 танків, у неї на складах ще багато бронетехніки для використання впродовж кількох років.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в щорічному звіті британського Міжнародного інституту стратегічних досліджень Military Balance, повідомляє Reuters.

Україна також зазнала значних втрат у техніці з лютого 2022 року, але західні військові поставки дозволили їй підтримувати запаси, одночасно підвищуючи якість.

"Москва змогла обміняти якість на кількість, виводячи тисячі старих танків зі складів, інколи до 90 на місяць", - йдеться в доповіді.

На думку аналітиків, наявні в Росії запаси дають підстави вважати, що Москва "потенційно може витримати ще близько трьох років важких втрат і поповнювати запаси танків, навіть якщо вони будуть нижчого технічного рівня, попри здатність виробляти нову техніку".

Зазначається, що в Росії на озброєнні 1750 основних бойових танків - від застарілих Т-55 до сучасних Т-80 і Т-90, ще 4 000 знаходяться на зберіганні.

Аналітики додали, що російські чиновники заявляли про плани відновити виробництво танків Т-80.

Читайте також: Сили оборони знищили ще 1 090 російських загарбників

У звіті також зазначається, що світові витрати на оборону зростуть на 9% порівняно з 2022 роком і в подальшому зростатимуть.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що у війні проти України Росія втратила значну частину своїх звичайних збройних сил - сотні літаків, тисячі танків та понад 300 тис. військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-