Зеленський представив заступників Головнокомандувача та начальника Генштабу

Зеленський представив заступників Головнокомандувача та начальника Генштабу

Укрінформ
Заступниками Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та начальника Генштабу Анатолія Баргилевича призначено людей з реальним бойовим досвідом.

Про це Президент Володимир Зеленський повідомив у своєму відеозверненні, передає Укрінформ.

«Сьогодні весь день проводив наради з військовими, з військовим керівництвом та урядом. Продовжуємо перезавантаження команди управління в Силах оборони. Тепер до виконання нових обовʼязків приступають люди, яких добре знають в армії, та які самі добре знають, що потрібно армії. Бойові командири цієї війни, чий досвід буде корисним саме на загальноармійському рівні», - наголосив Президент.

Відео: ОП

Так, заступниками Головнокомандувача Олександра Сирського призначено полковника Вадима Сухаревського (відповідатиме за напрямок безпілотних систем) та полковника Андрія Лебеденка (його напрямок – інновації, а саме технологічний компонент армії та бойових систем).

Зеленський зауважив, що сьогодні достатньо «теорій», потрібна чітка практика роботи з новими технологіями заради українських цілей і максимального збереження життів наших солдатів.

Заступниками начальника Генерального штабу Збройних Сил України глава держави погодив кандидатури бригадних генералів Володимира Горбатюка (який відповідатиме за оперативну робота, роботу штабів, планування, управління), Олексія Шевченка (напрям - логістика), Михайла Драпатого (відповідатиме за підготовку, якісне тренування військових).

«Увесь реальний досвід бойових командирів, бойових бригад, наших підрозділів, які побудували якісну систему тренування воїнів та оцінки й аналізу бойових дій – увесь цей досвід має бути реалізований для успіху Сил оборони України», - підкреслив Президент.

Читайте також: Сирський - про нового начальника Генштабу: Ми воювали на Київщині та спільно захищали країну на сході

Також сьогодні Зеленський провів детальну й широку нараду щодо українського виробництва зброї та боєприпасів – усього того, що вже виробляється і що планується. А також окремо йшлося про розвиток і забезпечення мобільних вогневих груп.

«Головком, командувачі, урядовці. Чіткі завдання щодо фінансування, прискорення контрактів. Усе те, що заплановане на рік, буде виконано», - запевнив Зеленський.

Як повідомлялося, 8 лютого Президент Володимир Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-