В Австралії пропонують відновити гелікоптери Taipan, щоб передати їх Україні

В Австралії пропонують відновити гелікоптери Taipan, щоб передати їх Україні

Укрінформ
У Австралії ветерани армії та інженери зголосилися відновити списані гелікоптери Taipan. В разі відновлення їх можна буде передати Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ABC News.

"Ветерани армії та інженери, які колись працювали з парком гелікоптерів Taipan, який зараз залишився в Австралії, погодилися відновити гелікоптери, щоб їх можна було відправити в Україну, а не утилізувати в ході дорогого процесу утилізації", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, єдиною перепоною для погодження передачі гелікоптерів Taipan Україні є вето австралійської армії. Представник міноборони Австралії розповів, що наразі розбирання цих машин вже на стадії завершення та, що жодна з них не перебуває у придатному стані.

Однак група колишніх військових та техніків зголосилась на волонтерських засадах відновити Taipan, які ще мають деталі, необхідні для роботи. Вони надіслали свою пропозицію міністру оборони країни та закликали його зупинити процес утилізації.

"Спільними зусиллями австралійської громади ми зможемо врятувати ці цінні машини для країни, яка відчайдушно потребує військової техніки для зміцнення та посилення своїх можливостей", - розповів колишній військовослужбовець Кріс Мур.

"Колишні військові ЗС Австралії, ймовірно, із задоволенням проведуть час, працюючи над гелікоптерами, які принесуть користь іншій країні у війні з Росією", - додав Мур.

Читайте також: Діаспора закликала Австралію передати Україні списані гелікоптери Taipan

Журналісти з'ясували, що ветерани ще можуть відновити певну кількість Taipan, але багато з них вже розібрали до стану, який не підлягає відновленню.

Як повідомляв Укрінформ, федеральний уряд Австралії офіційно відхилив запит України на передачу їй гелікоптерів Taipan, які вже зняті з експлуатації, оскільки Канберра ухвалила рішення про їх утилізацію раніше за поданий запит з боку Києва.

Фото: The Warzone

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-