Зеленський провів Ставку: обговорювалися п'ять питань

Зеленський провів Ставку: обговорювалися п'ять питань

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, на якому обговорювалися низку питань, зокрема щодо виробництва дронів, ситуації на фронті та енергетики.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Провів засідання Ставки. Сьогодні пʼять питань», - зазначив Зеленський.

Зокрема, за його словами, йшлося про виробництво дронів.

«План на 2024 рік. Збільшено контракти. Спланували додатковий бюджет саме на дрони і забезпечимо його виконання. Доповіді – віцепремʼєр-міністр Федоров та міністр оборони Умєров. Загалом на цей рік більше 90% дронів на фронті – це вітчизняне виробництво», - наголосив Зеленський.

Він подякував кожній українській компанії, яка виробляє БпЛА, тих, хто тренує операторів дронів, волонтерам.

Читайте також: В Україні зараз випускають дрони близько 200 компаній - Шмигаль

«Друге питання – снаряди. Виробництво та імпорт. Теж збільшуємо контракти. І пришвидшуємо виробників. Доповідь – міністр оборони. Дякую всім, хто працює 24/7 на виробництвах», - зазначив глава держави.

На засіданні Ставки також обговорили ситуацію на фронті. «Всі ключові напрямки. Авдіївка – особливо складно. Доповідали головком Залужний та командувачі за напрямками – Москальов, Cирський. Дякую всім українським воїнам, які тримають позиції та знищують ворога. Працюємо з партнерами, щоб додати українським воїнам більше сили», - зазначив Зеленський.

За його словами, учасники засідання обговорили і нарощування фортифікаційних споруд. Зокрема, Премʼєр-міністр Денис Шмигаль доповів щодо фінансування, а міністр оборони - щодо термінів виконання завдань.

«Швидко реалізовуємо. Дякую всім, хто залучений», - зазначив Президент.

На Ставці йшлося і про енергетику. «Відновлення після російських ударів, фізичний захист енергетики, наші системні кроки. Детальні доповіді. Уряд – Шмигаль, Кубраков. Енергокомпанії – Чернишов, Кудрицький. Проходимо цей опалювальний сезон стабільно», - наголосив Зеленський.

Читайте також: У Міноборони назвали амбітну ціль з виробництва зброї вітчизняного зразка

Він подякував всім працівникам енергетичної галузі й воїнам, які захищають Україну від російських ракет і дронів.

«Стійкість нашої держави й кожної її системи – це обовʼязкова передумова сили України», - підкреслив Президент.

Як повідомлялося, на попередньому засіданні Ставки Верховного головнокомандувача обговорювали забезпечення фронту снарядами і дронами.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-