У Міноборони підбили підсумки першого хакатону «Наступ машин»

У Міноборони підбили підсумки першого хакатону «Наступ машин»

Укрінформ
Міністерство оборони оборони України провело перший хакатон «Наступ машин», що об'єднав понад 450 розробників, інженерів та винахідників, які створюють новаторські рішення для розв'язання різноманітних військових завдань.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міноборони.

Як зауважили в міністерстві, 32 команди вже презентували свої проєкти членам журі - експертам з військових структур та цифрових технологій.

«Безпілотні системи змінюють хід війни: саме на дрони припадає більшість втрат в армії ворога. Хакатон «Наступ машин» - це майданчик для того, щоб ми швидше впроваджували інноваційні рішення на передовій і могли ефективно захищати наші території», - зазначила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко.

У Міноборони підкреслили, що робота з усіма учасниками хакатону продовжується, а за результатами оцінок журі оберуть 12 переможців, які отримають фінансову підтримку від D3 Venture Capital Firm та Kyiv School of Economics для реалізації своїх розробок.

«Хакатон показав, наскільки сильно розвинулась індустрія miltech в Україні менше, ніж за два роки. Сотні учасників створюють, впроваджують інновації та діляться ними між собою задля перемоги України. Вплив цієї події проявиться в досягненнях у робототехніці та багатьох інших критичних сферах, що полегшать ведення бойових дій для військових», – поділилася враженнями від заходу керуюча менеджерка компанії D3 Venture Capital Firm Евелін Бучацький.

Як наголосила керівниця defence tech кластеру Brave 1 Наталя Кушнерська, «сьогодні Україна воює з армією, яка значно переважає за чисельністю. Та якщо ворог обирає тактику воювати «м’ясом», то ми воюємо розумом, використовуючи неординарні технологічні розробки. Цей Хакатон продемонстрував, що ми можемо генерувати ефективні рішення навіть у стислі терміни. Так, безумовно, усі вони потребують доопрацювання, проте це ті рішення, які невдовзі точно посилять наших військових на фронті».

Читайте також: В межах IT-коаліції пропрацьовують потреби зв'язку на тактичному рівні - Міноборони

Хакатон «Наступ машин» реалізований за ініціативи Міноборони України. Співорганізаторами заходу є Генеральний штаб ЗСУ, Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості і defence tech кластер Brave1.

Як повідомляв Укрінформ, учасники кластеру Brave1 подали вже 1010 defense-tech розробок, майже половина яких отримала пріоритетний статус для Сил оборони.

Фото: Міністерство оборони України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-