Зеленський відзначив кілька військових бригад і підрозділів прикордонної служби

Зеленський відзначив кілька військових бригад і підрозділів прикордонної служби

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський відзначив кілька військових бригад і підрозділів прикордонної служби за роботу на фронті.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Кілька речей за цей день варто сказати. Перше – вдячність усім нашим воїнам. Кожному й кожній, хто зараз на позиціях, хто у бою, на бойових постах, на бойових завданнях – на всій лінії фронту, від Купʼянська до Кринок. Усім, хто відновлюється після поранень. І хто тренується, щоб приєднатись до Сил оборони та безпеки України. Особливо сьогодні я хочу відзначити наших прикордонників – воїнів підрозділів Прикордонної служби України, які не лише захищають наш державний кордон, але й нарівні з усіма воюють на різних напрямках фронту", - зазначив Президент. 

Він, зокрема, відзначив бригаду «Сталевий кордон», які захищають Харківщину на Купʼянському напрямку. "І окремо відзначу результативність солдатів Артема Цаплюка та Ігоря Каменецького, молодших сержантів Юрія Попіша та Ярослава Шолома, підполковника Валерія Гаврилюка. Дякую вам, хлопці, за вмілі дії", - наголосив Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Він також відзначив воїнів Луганського прикордонного загону – бригада «Помста», що працюють на передовій на Лиманському та Бахмутському напрямкам. "Особливо я вдячний за сміливість солдату Євгену Сердюку та за особисту ефективність – старшому сержанту Кирилу Чумаченку", - сказав глава держави. 

Зеленський подякував і воїнам Прикордонної комендатури швидкого реагування Житомирського загону, які працюють на Мар'їнському напрямку. "Дякую всім вам, наші воїни, за влучність та знищення російської техніки. А особливо я відзначу молодшого сержанта Павла Шевчука та сержанта Родіона Блашка – просто молодці, хлопці! Кожен особистий результат на цій війні – це результат усієї України. Бо саме з особистих результатів складається стійкість нашої держави, наші спільні державні можливості й успіхи української оборони", - наголосив він.

Читайте також: Зеленський нагородив ще 54 військових, 33 з них - посмертно

Окремо Зеленський висловив вдячність воїнам 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України - старшому солдату Євгенію Кучменку та солдатам Миколі Мантулі та Віталію Курдіну - за їхні бойові операції. 

Крім цього, він відзначив 68-у окрему єгерську бригаду і її солдатів Анатолія Власюка та Миколу Чубика – за самовідданість та вміння стати взірцевими для інших, і 100-у окрему бригаду ТрО і, зокрема, старшого солдата Миколу Панасенка та штаб-сержанта Олександра Березного. 

"Хлопці, які настільки хоробрі, які настільки свідомі, настільки самовіддані, що саме завдяки таким нашим воїнам світ – попри все – продовжує вірити в Україну, у нашу можливість пройти цю війну так, як саме Україні потрібно", - підкреслив він.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-