Вибухотехніки Нацполіції з початку війни знешкодили 40 бойових частин крилатих ракет

Вибухотехніки Нацполіції з початку війни знешкодили 40 бойових частин крилатих ракет

Фото, відео
Укрінформ
З початку повномасштабної війни вибухотехніки Національної поліції України знешкодили близько 40 бойових частин ворожих крилатих ракет та понад 30 фугасних авіабомб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє департамент комунікації Нацполіції.

Серед найбільш небезпечних і надпотужних за факторами ураження російських великогабаритних боєприпасів - крилаті ракети та їх залишки.

Днями поліцейські Управління вибухотехнічної служби Нацполіції та вибухотехніки поліції Києва знешкодили частину крилатої ракети Х-101, яка впала на житлову забудову під час одного з масованих ракетних обстрілів Києва.

Вибухотехніки Нацполіції з початку повномасштабної війни знешкодили близько 40 бойових частин крилатих ракет / Фото: Нацполіція

"Такі бойові частини важать близько 400 кг, вони надзвичайно небезпечні. Тож зазвичай задля безпеки спеціаліста-вибухотехніка їх знищують підривом на місці. Але у цьому випадку, коли частина ракети впала в середмісті, вибухотехніки спочатку перевели її у доступний для маніпуляцій стан, а потім транспортували до місцевості, де її підрив не зашкодив цивільній інфраструктурі", - заявив заступник начальника Управління вибухотехнічної служби поліції Національної поліції Дмитро Каракуркчі.

За його словами, знешкодження крилатих ракет та авіабомб потребує залучення великої кількості поліцейських з різних служб, використання спеціальної техніки. В цьому випадку вибухотехніки використовували мультифункціональну роботизовану машину розмінування типу GSC-100, яку надали колеги з федеральної поліції Німеччини, та спеціальний вантажний автомобіль.

Читайте також: Ворог може оснастити ракети Х-32 касетними боєприпасами: експерт розповів про загрозу

Усього з початку повномасштабної війни підрозділи вибухотехнічної служби знешкодили понад 30 фугасних авіабомб, у тому числі коригованих та з модулями планування та корекції, близько 40 бойових частин крилатих ракет типу Х-101, Х-59, Х-22, "Калібр" та інших, близько 100 БпЛА-камікадзе типу "Герань", "Куб", "Ланцет", а також декілька боєголовок балістичних ракет типу "Іскандер-М" і "Кинджал".

Як повідомлялося, ціллю російських ракетних ударів по Україні нині є не енергетичні об'єкти, як минулої зими, а інфраструктурні, насамперед оборонно-промислового комплексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-