Завершили слідство у справі про спробу підкупу командувача угрупування військ «Одеса»

Завершили слідство у справі про спробу підкупу командувача угрупування військ «Одеса»

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро під процесуальним керівництвом САП завершило слідство у кримінальному провадженні щодо спроби підкупу командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Одеса».

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає Укрінформ.

«5 січня 2024 року прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно громадянина, якого викрили на наданні 200 тис. грн неправомірної вигоди командувачу ОСУВ «Одеса». За дорученням прокурора детективами НАБУ наразі відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», - зазначили у САП.

У межах досудового розслідування було встановлено, що кошти у розмірі 200 тис. грн передавались командувачу від керівника приватної компанії за видачу окремого розпорядження для отримання дозволу на вилов біоресурсів у забороненій прикордонній зоні.

Дії фігуранта кваліфіковані за ч. 1 ст. 369 ККУ. Санкція цієї статті передбачає покарання у виді штрафу від 1 до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте також: За спробу підкупу одного з керівників ДБР затримали львівського бізнесмена

Цей злочин розслідували детективи НАБУ за сприяння Департаменту військової контррозвідки СБУ за процесуального керівництва прокурорів САП.

Справа була розпочата на основі заяви командувача ОСУВ «Одеса», який у подальшому сприяв викриттю та розслідуванню цього злочину.

Як повідомлялося, НАБУ спільно з САП оголосили підозру громадянину, який намагався підкупити командувача ОСУВ «Одеса» 20 листопада 2023 року.

Фото: НАБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-