Громади Херсонщини придбали для військових півтори сотні FPV-дронів

Громади Херсонщини придбали для військових півтори сотні FPV-дронів

Фото
Укрінформ
На Херсонщині військовим передали півтори сотні ударних FPV-дронів та п’ять нових потужних двигунів Honda, якими будуть обладнані бойові човни.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

«Передав прикордонникам і спецпризначенцям Служби безпеки України ударні FPV-дрони. Всього – півтори сотні одиниць», - поінформував Прокудін.

Зазначається, що, за ініціативи Херсонської ОВА, на купівлю безпілотників Новоолександрівська, Новотроїцька та Олешківська громади виділили 3 млн грн. З придбанням допомогла Чорнобаївська СВА.

Прокудін також написав, що перші подарунки у новому році отримали оборонці, які визволяють лівобережжя Херсонщини - він передав військовим частинам Сил оборони п’ять нових потужних двигунів Honda, якими будуть обладнані бойові човни.

Підкреслюється, що плавзасоби зараз є єдиним містком забезпечення українських бійців на Лівобережжі. Постачання продуктів, зброї, боєприпасів, ротація особового складу та евакуація поранених – завдання на щодень.

Очільник ОВА висловив вдячність за підтримку волонтерам, підприємцям та держслужбовцям, зусиллями яких були зібрані необхідні кошти. Це підприємці з Хорватії, голова БО «Важливі дії» Вадим Воскобойніков та волонтерська ініціатива Тимура Сарбаєва.

Читайте також: У 2024 році Міноборони закупить до 1 мільйона FPV-дронів - Умєров

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині збільшують кількість мобільно-вогневих груп, які нищитимуть російські безпілотники та ракети, підрозділам передали 22 нові позашляховики.

Фото: Олександр Прокудін, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-