Відомий лікар, який служив у ЗСУ, видав книгу про подвиг захисників Авдіївки

Відомий лікар, який служив у ЗСУ, видав книгу про подвиг захисників Авдіївки

Фото
Укрінформ
Український лікар-інфекціоніст Євген Дубровський, який на початку широкомасштабної війни пішов добровольцем на фронт і служив у лавах ЗСУ військовим лікарем бойового батальйону на Донбасі, видав книгу «Історія, яку варто почути».

Як повідомляє Укрінформ, книга розповідає про героїчний подвиг захисників Авдіївки. За основу взято записи зі щоденника військового лікаря, який Євген Дубровський почав вести практично з перших днів мобілізації.

«Мене часто запитували — навіщо ти написав цю книгу? Яка її мета? Адже прочитавши її, звичайна цивільна людина не знайде тут ані закликів, ані порад, як має вчинити конкретно вона, коли настане час прийняти складне рішення — воювати чи ні. Втім, я й не мав на меті роздавати такі поради. У кожного свій шлях, свій вибір і право будувати своє життя за власними переконаннями. Я свій вибір зробив. І хочу про нього зараз розповісти», - сказав Дубровський в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

Відомий лікар, який служив у ЗСУ, видав книгу про подвиг захисників Авдіївки / Фото надав Євген Дубровський

Книга «Історія, яку варто почитати» написана в художньому стилі. Через глибоку повагу до хлопців, частина з яких досі воює на передовій, а також задля їхньої безпеки, всі назви та позивні бійців вигадані, немає дат і прив’язки до місцевості. У книзі просто та відвертістю змальовані армійські будні солдатів, їхня боротьба, героїчне протистояння, пригоди, радості й переживання. Вже з перших слів читач занурюється у фронтову атмосферу та переживає разом із героями цієї історії важкий та величний шлях захисників Батьківщини.

«Я розповів історію про життя захисників Авдіївки, щоб цей подвиг, це героїчне протистояння загарбникам залишилось у пам’яті майбутніх поколінь. Щоби хлопці й дівчата знали, якою ціною виборювалося світле майбутнє. Це моя подяка найкращим друзям і побратимам, які були поруч. Це шана та честь загиблим героям. Це повага справжнім офіцерам, які яскраво відрізнялися від загальноприйнятого образу м’ясників і дилетантів. Ця книга — втілення віри в те, що все буде добре і наша перемога почнеться вже сьогодні, з кожного з нас. Стаючи такими ж, як ворог, ми програємо. Змінюючись, ми перемагаємо», - зазначив автор книги.

Книга видана видавництвом «Друкарський дім Олега Федорова».

Як повідомляв Укрінформ, Євген Дубровський – український лікар-інфекціоніст, науковець, автор досліджень із вивчення імунітету людини, медичний блогер та популяризатор медичних знань серед населення. Став відомим під час епідемії короновірусу за свою принципову позицію, спрямовану проти залякування та ненаукових маніпуляцій навколо COVID-19.

Читайте також: Книга є потужним інструментом формування духу українців - Карандєєв

Від початку широкомасштабної війни у 2022 році Дубровський пішов добровольцем на фронт і служив у лавах ЗСУ військовим лікарем бойового батальйону на Донбасі, в складі 110 бригади, яка виконує завдання оборони Авдіївки. У 2023 році був демобілізований і отримав статус учасника бойових дій. Нагороджений медалями «Ветеран війни», «За бездоганну медичну службу» та «За оборону Авдіївки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-