Ісландія приєднується до IT-коаліції та Коаліції з розмінування, що надають підтримку Україні

Ісландія приєднується до IT-коаліції та Коаліції з розмінування, що надають підтримку Україні

Укрінформ
Ісландія приєднується до двох коаліцій, що надають підтримку Україні, - IT-коаліції та Коаліції з розмінування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

Також Ісландія оголосила додаткове фінансування обсягом 340 тисяч євро через Комплексний пакет допомоги НАТО для закупівлі медичних засобів для України.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Ісландія надавала гуманітарну, економічну та безпекову підтримку Україні здебільшого через міжнародні організації - ООН, Світовий банк, НАТО та інші багатонаціональні форуми, ідеться в повідомленні.

"Вдячний уряду та народу Ісландії за потужну підтримку. Завдяки нашим партнерам ми зможемо посилити сфери інформаційних технологій, зв'язку та кібербезпеки, а також мати необхідне навчання та обладнання для розмінування", - заявив міністр оборони України Рустем Умєров.

"Ми сподіваємося, що наша підтримка призведе до зміцнення оборонного потенціалу України. Приєднуючись до коаліцій та надаючи додаткове фінансування у рамках Комплексного пакету допомоги НАТО, ми продовжуємо нашу нелетальну підтримку України в боротьбі проти несправедливого та незаконного вторгнення росії", - зазначив міністр закордонних справ Ісландії Б'ярні Бенедіктссон.

Наразі до складу IT-коаліції входять вісім країн: Естонія, Люксембург, Бельгія, Данія, Ісландія, Латвія, Литва, Японія. Велика Британія та Італія також оголосили про намір приєднатися.

Читайте також: Для Швейцарії розмінування шкіл та лікарень в Україні є гуманітарним пріоритетом - посол

Як повідомляв Укрінформ, Норвегія, Данія, Ісландія, Фінляндія та Швеція зараз і в довгостроковій перспективі надаватимуть Україні військову, економічну, гуманітарну та політичну підтримку для боротьби проти російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-