Австралія розширить програму підготовки українських військових у 2024 році

Австралія розширить програму підготовки українських військових у 2024 році

Укрінформ
Австралія розширить свої зобов’язання щодо підготовки новобранців Збройних сил України в рамках операції Kudu у 2024 році.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Міноборони Австралії.

«Ми пишаємося розширенням підтримки Австралією операції Kudu, місії, яка зміцнює міжнародну солідарність з Україною. Наша дедалі більша відданість багатонаціональній навчальній місії підтверджує наше зобов’язання надавати суттєву та відповідну підтримку владі та народу України», - заявив в.о. прем'єр-міністра та міністр оборони Австралії Річард Марлс.

Зазначається, що з січня австралійські солдати допомогли навчити понад 1200 новобранців у рамках багатонаціональної навчальної місії під керівництвом Великої Британії для підтримки національної оборони України після вторгнення Росії.

Цього тижня в Дарвін повернулася остання ротація з приблизно 70 інструкторів Австралійських сил оборони (ADF). Однак протягом наступних 12 місяців кількість членів ADF, розгорнутих на кожній ротації, збільшиться до 90 осіб.

Роль Австралії буде розширено, щоб включити програму навчання молодшого керівного складу, зосереджену на таких сферах, як навички ведення бойових дій, включаючи міську та окопну війну, надання першої медичної допомоги в бою, усвідомлення небезпеки від вибухівки та стрільби.

Читайте також: Канадські військові показали, як покращують бойові навички українських захисників

Як повідомляв Укрінформ, Австралія за час повномасштабної війни надала Україні допомогу на майже 1 мільярд австралійських доларів, зокрема, 730 мільйонів – це військова допомога.

Фото:RebeccaLintzPhotography / pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-