Українські військові у Британії тренуються в максимально реалістичних умовах

Українські військові у Британії тренуються в максимально реалістичних умовах

Фото
Укрінформ
Для підготовки українських військових у рамках операції «Інтерфлекс» Велика Британія задіяла шість майданчиків загальною площею 18 410 гектарів у різних частинах країни.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на Організацію оборонної інфраструктури (Defence Infrastructure Organisation), яка є структурним підрозділом Міноборони Британії, повідомляє у Фейсбуці Генеральний штаб ЗСУ.

«Велика Британія, на території якої реалізовується операція «Інтерфлекс» з підготовки українських військових, наполегливо працює над тим, щоб тренувальні майданчики на полігонах були максимально реалістичними», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що деякі навчальні зони були спеціально адаптовані для потреб українських військових, одне з навчальних середовищ пройшло повну реконструкцію, щоб забезпечити максимально реалістичні навчання українців.

«Урбанізований майданчик для тренувань дійсно став кращим. У нас є генератори диму, симулятори вибухів, розбитий транспорт, уламки тощо. Це все є частиною підтримки, яку ми запропонували», - зазначив старший спеціаліст з питань безпеки DIO на урбанізованому містечку Смадж Сміт.

Окрім створення найсучасніших навчальних майданчиків, DIO також надала 50 класних кімнат для проведення теоретичних навчань з надання першої допомоги та теорії основних бойових навичок.

У Генштабі ЗСУ висловили вдячність Великій Британії за підтримку та допомогу.

Читайте також: Міністр оборони Латвії: Збереження бійців є ключовим напрямом у розширенні співпраці з Україною

Як повідомляв Укрінформ, до проведення багатонаціональної навчальної операції «Інтерфлекс»» у 2023 році залучені найкращі інструктори та інструкторки Збройних сил Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії, Австралійського Союзу, Королівства Данії, Канади, Литовської Республіки, Королівства Нідерландів, Нової Зеландії, Королівства Норвегії, Фінляндії, Королівства Швеції та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-