До 15 років в'язниці засудили російського штурмовика, узятого в полон під Бахмутом

До 15 років в'язниці засудили російського штурмовика, узятого в полон під Бахмутом

Укрінформ
Суд призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі бойовику штурмового полку Росії, узятому в полон під Бахмутом Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Служба безпеки України.

Засудженим є 50-річний житель одного з тимчасово захоплених селищ Луганської області, який свого часу вступив до загарбницьких угруповань Російської Федерації та воював проти Сил оборони України на східному фронті.

Бойовик потрапив у полон під час контрнаступу українських захисників у липні цього року.

Встановлено, що напередодні повномасштабного вторгнення в Україну російських загарбників чоловік добровільно приєднався до «208-го стрілецького полку ЛНР» Південного військового округу Збройних сил Росії, де під керівництвом російських інструкторів пройшов навчання з тактичної підготовки, зокрема з ведення штурмових дій в умовах міської забудови.

Після «курсів» на полігоні зрадник облаштовував фортифікаційні споруди та вогневі позиції російських загарбників поблизу міста Щастя Луганської області. Згодом у складі ворожого підрозділу був переведений у район Бахмута для стримування контрнаступальних операцій Сил оборони.

Читайте також: Двох навідників із Донеччини засудили до 8,5 та 8 років в’язниці

Суд визнав бойовика винним за наступними статтями Кримінального кодексу України: чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада); ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань).

Як повідомляв Укрінформ, колишню навідницю мінометного взводу терористичного угруповання «ЛНР» – нині бухгалтерку бойового підрозділу днями засудили до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-