Зеленський заявив про новий оборонний пакет допомоги від США

Зеленський заявив про новий оборонний пакет допомоги від США

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський після зустрічі із міністром оборони США Ллойдом Остіном та верховним головнокомандувачем Об’єднаних збройних сил НАТО у Європі Крістофером Каволі повідомив про новий оборонний пакет допомоги від США.

Про це він сказав у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми обговорили ситуацію на полі бою та її перспективи – те, як можемо посилити і нашу оборону, і наш рух. Є новий оборонний пакет для нашої держави від Сполучених Штатів. Я вдячний. Зокрема, буде більше артилерії – снарядів, які потрібні саме зараз", - сказав глава держави.

За його словами, під час цієї зустрічі обговорювалися українські дії в Чорному морі та захист українського експортного коридору.

"Свобода мореплавства є фундаментальною цінністю для всього світу, і Україна довела тут, у Чорному морі, що ми здатні виганяти агресора з акваторії, яку він так хотів зробити мертвою", - наголосив Зеленський.

Він також поінформував про проведені у понеділок кілька "вагомих нарад". Перша, за його словами, стосувалася планування міжнародної комунікації на найближчі тижні: "Будуть відповідні події".

Зеленський також провів наради з керівниками розвідки – ГУР, Служби зовнішньої розвідки: "Обидві працюють потужно, вдячний за це".

Відео: ОП

Президент подякував усім, хто допомагає Україні.

"Я дякую всім, чия робота – зробити Україну, наших людей, наших дітей більш захищеними. І кожному українському солдату, кожному нашому сержанту, кожному офіцеру Сил оборони й безпеки України, усім, хто захищає державу та справді дбає про людське життя, я дякую!" - сказав Президент.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі із міністром оборони США Ллойду Остіну розповів йому про актуальну ситуацію на фронті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-