У російському полоні досі перебувають 4337 громадян України

У російському полоні досі перебувають 4337 громадян України

Укрінформ
Комісія з питань встановлення факту позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії Росії проти України вже встановила факт полону 4337 осіб, з яких 3574 військових та 763 цивільних.

Як передає Укрінформ із посилання на сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, про це йшлося на засіданні цього органу під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

«На сьогодні проведено 8 засідань комісії. За їх результатами встановлено факт позбавлення волі щодо 4337 осіб (3574 військових та 763 цивільних). За результатами засідань комісії відповідні дані вносяться до Єдиного реєстру осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України. Адміністратором цього Реєстру визначено Національне інформаційне бюро, яке належить до сфери управління Мінреінтеграції», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Верещук визнає необхідність кардинально зменшити паперову тяганину для родин захисників

За результатами роботи цього органу Мінреінтеграції здійснює виплати одноразової та щорічної державної грошової допомоги. З початку поточного року вже виплачено 422 мільйони гривень звільненим з полону, а також родинам військовополонених, цивільних заручників і політвʼязнів

Для отримання державної грошової допомоги потрібно звернутися до Мінреінтеграції.

Як повідомлялося, комісія була створена на виконання Закону № 2010-ІХ, який набрав чинності 19 листопада 2022 року. До складу входять 18 членів (5 із яких – представники громадських організацій). Вона функціонує при Мінреінтеграції.

Фото: Дмитро Лубінець, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-