Зеленський заявив, що постачання снарядів в Україну сповільнилося через війну в Ізраїлі

Зеленський заявив, що постачання снарядів в Україну сповільнилося через війну в Ізраїлі

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що зміщення фокуса на війну між Ізраїлем і ХАМАС сповільнило постачання артилерійських снарядів Україну, що підриває військові зусилля, адже контрнаступ проти Росії зайшов у глухий кут.

Про це пише Bloomberg, передає Укрінформ.

За словами Президента України, ізраїльські військові потребують 155-міліметрових снарядів, які необхідні і для постачання в Україну для відсічі російській агресії. Початок війни в Ізраїлі поставив під сумнів здатність союзників підтримувати Україну.

"Наші поставки скоротилися. Це життя, і це нормально, оскільки всі борються за виживання, і ми також повинні захищати себе", – сказав Зеленський журналістам.

Читайте також: Зеленський поспілкувався з журналістами провідних закордонних медіа

Він запевнив союзників, що українські військові готуються до боротьби взимку. Цього тижня делегація з Києва відвідала Вашингтон, де Палата представників ухвалила законопроєкт про фінансування без допомоги Україні.

"Зараз я зосереджений на отриманні допомоги від Заходу. Їхній фокус зміщується через Близький Схід та інші причини. Без підтримки ми будемо рухатися назад", – наголосив Зеленський.

Влада США сигналізувала, що поставки зброї зриваються, посилаючись на затримки з фінансуванням. Цього місяця Пентагон заявив, що зменшення фінансування означає обмеження військової допомоги Києву. Адміністрація президента Джо Байдена закликала Конгрес схвалити запит на виділення Україні 61,4 млрд дол.

Байден і лідери ЄС пообіцяли продовжувати свою підтримку, надаючи зброю і фінансову допомогу. Але контрнаступ проти російських військ, який почався влітку, не приніс значного прогресу, пише видання.

Читайте також: Спецпредставник України: Ми повинні позбавити РФ страшної зброї, що називається голод

Як повідомляв Укрінформ, Пентагон закликав Конгрес якнайшвидше затвердити допомогу Україні й Ізраїлю.

А президент США Джо Байден підписав законопроєкт про тимчасове фінансування уряду для уникнення шатдауну, але без додаткової допомоги Україні та Ізраїлю та інших видатків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-