Фронт, потреби війська та ППО: Єрмак зустрівся з членами комітету з питань розвідки Конгресу США

Фронт, потреби війська та ППО: Єрмак зустрівся з членами комітету з питань розвідки Конгресу США

Укрінформ
Керівник ОП Андрій Єрмак та члени Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США обговорили оборонні потреби України.

Про це повідомляється на сайті Президента, передає Укрінформ.

«У межах робочого візиту до США керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак зустрівся з членами Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США. Американську сторону, крім голови Комітету Майка Тернера та співголови Джеймса Гаймса, представляли конгресмени Раджа Крішнаморті, Френч Гілл, Ден Креншоу, Джейсон Кроу, Дерін Лагуд, Майк Гарсіа», - йдеться у повідомленні.

Єрмак подякував членам Комітету за їхню проактивну позицію та допомогу нашій державі, зокрема за сприяння в отриманні стратегічно важливих видів озброєння.

«Українські воїни надзвичайно відповідально ставляться до використання озброєння, отриманого від наших союзників, і застосовують його максимально ефективно, борючись за кожен метр нашої землі та звільняючи її від російських загарбників», – сказав керівник Офісу Президента.

Читайте також: Єрмак у США зустрівся із конгресменами - про що говорили

Він поінформував співрозмовників про актуальну ситуацію на полі бою, зокрема на найгарячіших ділянках фронту. Єрмак окреслив основні нагальні потреби українського війська задля відбиття російської агресії.

Керівник ОПУ також зауважив, що з наближенням зимового сезону Росія знову вдасться до практики ракетного терору – битиме по енергетичній системі України, щоб залишити наших громадян без світла й тепла в холодну пору року.

«З огляду на це Україні потрібно більше ефективних систем ППО, щоб захистити людей, забезпечити життєдіяльність міст, роботу економіки та, зокрема, «зернового коридору», функціонування якого критично важливе для продовольчої безпеки світу», – наголосив Єрмак.

Читайте також: США та європейські партнери справді розуміють потреби України - Єрмак

Він подякував членам Конгресу від обох партій за непохитну підтримку України в боротьбі за незалежність, свободу й демократичні цінності.

Як повідомляв Укрінформ, Єрмак у США обговорив із державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном пріоритетні потреби Сил оборони та питання санкцій.

Він також провів низку зустрічей із членами Конгресу США, обговорили потреби Сил оборони, євроатлантичні перспективи України та конфіскацію заморожених російських активів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-