Армія Ізраїлю заявила про ліквідацію командира протитанкової бригади ХАМАС

Армія Ізраїлю заявила про ліквідацію командира протитанкової бригади ХАМАС

Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію у секторі Гази кількох командирів ХАМАС внаслідок авіаударів.

Про це пише Times of Israel, передає Укрінформ. 

За данимим ХАХАЛ, це, зокрема, Якуб Ашур, який був командиром протитанкового комплексу керованих ракет ХАМАС у бригаді "Хан Юніс" і "брав участь в організації і керівництві наступальними діями проти сил ЦАХАЛ".

Також знищено колишнього керівника розвідувального підрозділу ХАМАС Хаміса Дабабаша, керівника роти бойової підтримки спецоперацій, офіцера розвідки і керівника інформаційного відділу в бригаді "Рафах". Дабаш був причетний до теракту в Ацмоні у 2002 році, внаслідок якого загинуло п'ятеро ізраїльтян.

За даними ЦАХАЛ, батальйони ХАМАС на півночі Гази зазнали "значних ударів" і намагаються здійснювати організовані напади після ліквідації своїх командирів.

Найбільше постраждали батальйони ХАМАС "Шаті Кемп" і "Дарадж-Туффа". Заступник командира батальйону Шаті-Кемп, кілька командирів рот і ще 200 бойовиків загинули в результаті ізраїльських авіаударів і наземних операцій. Деякі з основних опорних пунктів батальйону були захоплені ЦАХАЛом.

Читайте також: ХАМАС планував наступати до західного берега річки Йордан - WP

В батальйоні "Дарадж-Туфах" загинуло все вище командування, зокрема командир батальйону, його заступник і кілька командирів рот, а також 260 бойовиків.

За даними ЦАХАЛ, до 7 жовтня ХАМАС налічував близько 30 тис. бойовиків у секторі Газа, поділених на п'ять регіональних бригад, 24 батальйони і близько 140 рот. Кожна бригада мала протитанковий ракетний комплекс, снайперські та інженерні групи, засоби протиповітряної оборони і ракетну установку, а також низку аванпостів і опорних пунктів.

Як повідомляв Укрінформ, в Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили, що з початку наземного наступу завдали близько 4300 ударів по об’єктах ХАМАСу у секторі Гази.

Фото: Jalaa Marey

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-