Суд залишив без запобіжного заходу офіцера, який подарував гранати помічнику Залужного

Суд залишив без запобіжного заходу офіцера, який подарував гранати помічнику Залужного

Укрінформ
Печерський райсуд столиці залишив без запобіжного заходу офіцера  з апарату Головнокомандувача ЗСУ, полковника Андрія Тімченка, який подарував гранати Геннадію Частякову - помічнику Валерія Залужного.

Як повідомили Укрінформу у Печерському суді, відповідне рішення ухвалене за підсумком розгляду клопотання прокуратури.

“Суддя відмовився застосувати до підозрюваного Адрія Тімченка запобіжний захід у вигляді  домашнього арешту, про що просила прокуратура”, - сказав співробітник суду.

Таким чином, Андрій Тімченко залишився без запобіжного заходу. Проте він зобов’язаний прибувати до слідчого за першою вимогою.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 6 листопада у селі Чайки Київської області внаслідок вибуху боєприпасу загинув помічник головнокомандувача ЗСУ Частяков. Його 13-річний син був важко травмований.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру офіцеру з апарату головнокомандувача Збройних сил України, який подарував гранати помічнику головнокомандувача Геннадію Частякову.

Читайте також: ДБР розглядає чотири версії у справі загибелі помічника Залужного

За даними слідства, офіцер набув без відповідного на це дозволу 8 ручних універсальних наступально-оборонних гранат DM 51A2 і приніс їх до свого службового кабінету. Згодом він упакував шість гранат у подарунковий дерев’яний ящик та поклав туди пляшку міцного алкоголю. Цей ящик він подарував військовослужбовцю Частякову з нагоди його дня народження. Цими діями офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв.

Ще дві гранати він продовжив зберігати у шафі свого робочого кабінету, де вони були вилучені працівниками правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-