Генштаб: в Україні багато виробників дронів і вони «поглинають» один одного - це добре

Генштаб: в Україні багато виробників дронів і вони «поглинають» один одного - це добре

Відео
Укрінформ
В Україні багато виробників дронів. Процес масштабування виробництва покращує ситуацію – триває перехід до кількох найефективніших типів дронів.

Про це начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генерального штабу Збройних Сил України, бригадний генерал Сергій Баранов розповів в інтерв‘ю онлайн-проєкту KYIV NOT KIEV, відповідаючи на запитання Укрінформу. 

"У нас багато виробників дронів. І це дуже добре. Це свідчить про те, що віцепрем'єру Михайлу Федорову вдалося організувати (проєкт "Армія дронів" – ред ред.) так, що люди пішли зі стартапами, із новим виробництвом", – сказав Баранов.

Він зазначив, що спостерігає тенденцію потенційного поглинання одними виробниками дронів інших, масштабування виробництва. "Але це не впливає на забезпечення Збройних сил, це навпаки покращує ситуацію – коли ми від декількох різних типів дронів перейдемо до п'яти, але найефективніших типів, які виробник буде здатний виробляти у великих кількостях, щоб забезпечити потреби ЗСУ. Ну і для людей, які їх використовують та експлуатують, це буде набагато легше. Комплектуючі, запасні частини, навчання особового складу на однотипному озброєнні – це набагато легше", – додав бригадний генерал.

Читайте також: Українські виробники БПЛА презентували свої розробки, щоб залучити іноземних інвесторів

Водночас Баранов підкреслив, що проєкт "Армія дронів" "дуже потужно" допомагає Збройним силам України.

Як повідомлялося, "Армія дронів" – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової трансформації. Це комплексна програма, в межах якої запланована системна закупівля дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців.

Станом на вересень цього року офіційно до експлуатації вже було допущено 30 моделей різних типів українських дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-