Начальник Генштабу Чехії прибув до Києва та зустрівся із Залужним

Начальник Генштабу Чехії прибув до Києва та зустрівся із Залужним

Укрінформ
Начальник Генерального штабу Армії Чеської Республіки Карел Ржегка прибув до Києва та зустрівся із головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним.

Про це повідомляє Radio Prague International, передає Укрінформ.

Сторони обговорили розвиток поточної ситуації у сфері безпеки, можливості надання допомоги з боку Чехії, а також підготовку військових та обмін досвідом.

В опублікованій заяві чеської армії зазначається, що українські партнери високо оцінили допомогу, яку надали чеські Збройні сили.

Раніше генерал Ржегка повідомляв, що у 2023 році у Чехії пройшли військову підготовку понад 2500 українських солдатів. Наступний підрозділ зараз проходить навчання у військовому повіті Лібава в Оломоуцькому краї Чехії.

Згідно з урядовим рішенням, Чехія у 2023 році зобов'язалася підготувати до служби 4000 українських військовослужбовців.

У жовтні чеський уряд схвалив продовження мандату на навчання українських солдатів у Чехії до кінця 2024 року. «Ми і надалі допомагатимемо Україні. Наші зустрічі необхідні саме для того, щоб сприяння Україні приносило максимальну користь», – підкреслив Ржегка.

Читайте також: Україні потрібні нові технології, щоб уникнути затяжної війни - Залужний

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся із президентом Чеської Республіки Петром Павелом, з яким обговорив низку питань, зокрема оборонні потреби, євроінтеграцію і євроатлантичну інтеграцію України.

Фото: bintel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-