Стратегічних успіхів на Куп’янському напрямку у російської армії немає - Сухопутні війська

Стратегічних успіхів на Куп’янському напрямку у російської армії немає - Сухопутні війська

Укрінформ
Куп’янський напрямок наразі є одним із найгарячіших, ворог прагне повторно окупувати важливий логістичний центр Харківщини – місто Куп’янськ, однак стратегічних успіхів на цьому напрямку у російської окупаційної армії немає.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ, підполковник Володимир Фітьо.

«Ситуація загалом на лінії фронту загострилась з початку місяця. На Куп’янському напрямку ми спостерігали за ворогом, ми бачили його підготовку, бачили, що ворог збирає свої сили, ресурси. Ми так само до цього готувались, укріплювались, підтягувались так само резерви. На цей час за минулу добу на даному напрямку ворог атакував двічі поблизу Синьківки, завдав 8 авіаційних ударів, 16 дронів-камікадзе застосовувалось по позиціях українських захисників, ворог здійснив 736 обстрілів з яких чотири – з РСЗВ, 67 артобстріли та 156 мінометних. Окрім цього, на даному напрямку ворог зазнав втрат в кількості 112 військовослужбовців», – повідомив Фітьо, додавши, що також було знищено 28 одиниць військової техніки, з яких п'ять танків та чотири ББМ.

Читайте також: Ворог шукав українських розвідників в окупованій Кремінній на Луганщині - Генштаб

За словами речника, головна ціль ворога зараз – повторно окупувати Куп’янськ.

«Це напрямок – один з найгарячіших. Ворог має на меті повторно окупувати місто Куп’янськ – це важливий логістичний центр, через який здійснювались під час попередньої окупації постачання провізії, боєприпасів і звичайно перед виборами ворогу необхідно здобути хоч якусь перемогу. На цей час стратегічних успіхів на цьому напрямку у російської окупаційної армії немає», – повідомив Фітьо.

Читайте також: Президент відзначив бригади, які б’ються на найгарячіших напрямках фронту

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня на Куп’янському напрямку прикордонники дроном-камікадзе знищили ворожу станцію РЕБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-