До сектору Гази сьогодні прибудуть ще вісім вантажівок із гуманітарною допомогою - ООН

До сектору Гази сьогодні прибудуть ще вісім вантажівок із гуманітарною допомогою - ООН

Укрінформ
Ще вісім вантажівок із продовольством, медикаментами і водою, як очікується, перетнуть сектор Гази в п'ятницю.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

"Ми отримали близько 74 вантажівок. Ми очікуємо ще близько восьми сьогодні", - заявила журналістам у Женеві Лінн Гастінгс координатор ООН з гуманітарних питань на окупованій палестинській території Лінн Гастінгс.

За її словами, зараз ведуться докладні переговори з Ізраїлем з метою забезпечення більшої кількості гуманітарних переходів до анклаву.

"На додаток до технічних питань і питань безпеки, існують також і політичні питання. Існує певний тиск на уряд Ізраїлю з точки зору його внутрішньої політики", - сказав Гастінгс.

Досі немає домовленості про постачання палива в Газу, і Палестинське агентство ООН у справах біженців заявило, що відсутність палива ставить під загрозу життєво важливі гуманітарні операції в секторі.

Читайте також: Туреччина відправила 213 тонн гуманітарної допомоги для Гази

"Ми знаємо про 1000 пацієнтів, які потребують діалізу, і понад 100 дітей, немовлят, які перебувають в інкубаторах, тому ми робимо все можливе, щоб спробувати визначити пріоритети відповідно до найбільших потреб", - сказала Гастінгс.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна заявила, що завтра в Єгипет прибудуть ще 54 тонни гуманітарної допомоги для цивільних у Газі.

Фото: The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-