На Авдіївському напрямку та біля Мар’їнки Сили оборони відбили штурми ворога

На Авдіївському напрямку та біля Мар’їнки Сили оборони відбили штурми ворога

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили близько пів сотні атак російської армії на шести напрямках, українською авіацією по загарбниках завдані 18 ударів.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 четверга, 19 жовтня.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися понад 70 бойових зіткнень.

Наступальна операція Сил оборони України на Мелітопольському напрямку триває. На Бахмутському напрямку українські захисники продовжують вести наступальні (штурмові) дії.

Оборонці завдають російським військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Протягом доби українська авіація завдала чотири удари по зенітно-ракетних комплексах ворога, один – по його пункту управління, ще 13 – по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.

Також захисники знищили чотири російські безпілотники оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ Сил оборони України зі свого боку уразили ворожий пункт управління, два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, дві важкі вогнеметні системи залпового вогню ТОС-1А "Солнцепек" і 13 артилерійських засобів РФ.

Читайте також: Україна отримуватиме ATACMS на постійній основі та у ще більшій кількості – Кулеба

Російська армія протягом доби здійснила вісім ракетних і 48 авіаційних ударів, а також 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Зокрема, на початку доби загарбники вдарили балістичною ракетою "Іскандер-М" по цивільному об’єкту в Миколаєві й запустили по півдню України ударні дрони типу Shahed-136/131.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові та багатоквартирні будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує зі своєї території обстрілювати населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Із артилерії й мінометів на вказаних двох напрямках російська армія обстріляла понад 10 населених пунктів, серед них – Соснівка, Костобобрів і Грем’яч Чернігівської області, Волфине, Кияниця, Степок, Новодмитрівка та Рясне Сумської області, Одрадне, Колодязне й Тополі Харківської області.

Читайте також: ATACMS змушує ворога відтягувати свої склади та аеродроми, що ускладнить його забезпечення - Євлаш

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили понад 10 ворожих атак у районах Синьківки й Іванівки Харківської області та ще близько 10 атак у районі Надії Луганської області.

У районах Петропавлівки, Подолів та Піщаного Харківської області зафіксовані удари російської авіації. Під артилерійським і мінометним вогнем загарбників на цьому напрямку опинилися близько 15 населених пунктів, зокрема Синьківка, Іванівка, Кислівка, Крохмальне, Піщане й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили атаки російських військ у районі Макіївки Луганської області. Від вогню ворожих мінометів й артилерії тут постраждали близько 20 населених пунктів, серед них – Білогорівка Луганської області, Верхньокам’янське, Спірне, Виїмка, Званівка й Роздолівка Донецької області.

У районах Спірного, Виїмки та Веселого Донецької області росіяни завдали авіаційних ударів.

На Бахмутському напрямку українські захисники відбили ворожі атаки в районі Кліщіївки Донецької області. Під вогнем російських мінометів й артилерії на цій ділянці опинилися понад 25 населених пунктів, зокрема Васюківка, Міньківка, Богданівка, Кліщіївка, Андріївка й Курдюмівка Донецької області.

У районах Кліщіївки та Курдюмівки російські війська завдали також авіаударів.

На Авдіївському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Авдіївки, Новокалинового, Степового та Сєверного Донецької області. Силами оборони України там відбиті понад 10 ворожих атак.

Авіаційного удару на Авдіївському напрямку загарбники завдали в районі Бердичів, артилерійських і мінометних – по більш ніж 10 населених пунктах, серед яких – Новокалинове, Очеретине, Авдіївка, Опитне, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районі Мар’їнки Донецької області. Силами оборони України там відбиті 11 ворожих атак.

У районах Олександрополя й Новомихайлівки Донецької області росіяни завдали авіаційних ударів. Із артилерії й мінометів загарбники атакували на Мар’їнському напрямку близько 10 населених пунктів. Зокрема, під ворожий вогонь потрапили Красногорівка, Мар’їнка й Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку українські оборонці відбили атаки російських військ у районі Золотої Ниви Донецької області. Під вогнем ворожих мінометів й артилерії тут перебували близько 15 населених пунктів, серед них – Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне й Урожайне Донецької області.

У районах Вугледара та Павлівки Донецької області російська армія завдала авіаційних ударів.

На Запорізькому напрямку загарбники вдарили з авіації по районах Роботиного й Новоданилівки Запорізької області, з артилерії й мінометів обстріляли близько 30 населених пунктів, зокрема Малу Токмачку, Оріхів, Роботине, Кам’янське, Плавні та Приморське Запорізької області.

На Херсонському напрямку російська армія завдала авіаударів у районах Берислава та Веселого Херсонської області. Ворожих обстрілів з артилерії і мінометів зазнали Херсон, Інженерне, Антонівка й Комишани.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 19 жовтня Сили оборони знищили в небі України керовану авіаційну ракету Х-59 і три ударні безпілотники Shahed-136/131, запущені російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-