Державі треба готуватися до повернення з фронту мільйона ветеранів - військовий

Державі треба готуватися до повернення з фронту мільйона ветеранів - військовий

Укрінформ
Військові заслуговують на повагу, тому державі треба перебудовувати систему і готуватися до повернення з фронту мільйона ветеранів.

Про це в Івано-Франківську під час форуму Via Carpatia наголосив військовий ЗСУ, автор книги «Історії та війни» Юрій Гудименко, відповідаючи на запитання щодо підтримки військових з боку цивільних, передає Укрінформ.

«Військові заслуговують на повагу, і це критично важливо… Це стосується і поведінки чиновників, і лікарів, і водіїв. Перше – це повага. Друге, що ми маємо вже робити, це перебудовувати нашу систему під мільйон ветеранів, які повернуться з фронту. До цього мільйону щодня додаються люди, бо мобілізація триває. Кількість ветеранів буде зростати, і це – соціально значима історія» - зазначив Гудименко.

За його словами, нині держава намагається ще за радянськими лекалами підходити до ветеранів як до ще однієї пільгової категорії.

Читайте також: Ветерани і поранені є великим ресурсом для держави, яка має дбати про них - експерти

«Тобто, потрібні пільги на субсидії, на проїзд, безкоштовне встановлення провідного телефону… Але проблема в тому, що в нас економіки немає, а зобов’язання перед військовими ветеранами є», - констатує Гудименко.

На його думку, військові, які повертатимуться з фронту, з такою ситуацією не змиряться і будуть виборювати свої гарантії, що може призвести до розколу в суспільстві.

«Я цього хочу менш за все, але небезпека цього є», - додав Гудименко.

Як повідомлялося, в Івано-Франківську 13-15 жовтня проходив міжнародний форум Via Carpatia. В рамках форуму Гудименко презентував свою книгу «Історії та війни». Усі кошти, зібрані від реалізації книги, обіцяють скерувати на підтримку військовополонених та поранених.

Читайте також: Наступного року розпочнуть роботу 15 тисяч помічників ветеранів - Лапутіна

Юрій Гудименко — український політичний діяч, лідер руху «Демократична сокира», у минулому - блогер, телеведучий, публіцист. Після російського вторгнення вступив до лав ЗСУ. Служив на посаді сапера 130-го батальйону сил Територіальної оборони ЗСУ. 27 червня 2022 року Гудименко зазнав поранень під час артилерійського обстрілу під Харковом.

Фото: МРІЯ - Українська фундація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-