Зеленський назвав минулі сім днів «тижнем ППО для України»

Зеленський назвав минулі сім днів «тижнем ППО для України»

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський, підбиваючи підсумки тижні, подякував міжнародним партнерам за нові рішення про підтримку України.

Про це йдеться в його вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

“Завершується цей тиждень - тиждень ППО для України. Тиждень посилення. Перед зимою - це ключовий пріоритет. І саме час подякувати партнерам за нові рішення про підтримку. Рішення цього тижня. Нідерланди - перемовини з Марком Рютте в Одесі, рішення про додаткові ракети для “Петріотів”. Підтримка наших наземних операцій та морських експортних коридорів. Є й оборонний пакет, про який було оголошено на “Рамштайні”. Дуже дякую”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Президент: Майже третина України - під небезпекою через міни та снаряди, які не розірвалися

Також він згадав про пакети допомоги від Іспанії, Великої Британії, Норвегії, Фінляндії, Німеччини, спільний оборонний пакет Чехії та Данії.

“Дякую усім лідерам за виконання наших з ними домовленостей”, - сказав глава держави.

За його словами, окрім додаткових ракет для ППО, будуть нові пускові установки.

“Працюємо над різними видами систем. Будуть запасні частини для систем, що вже Україна використовує. Звичайно, буде й артилерія, снаряди передусім, безпілотники, бронетехніка. Всі лідери, які нам допомагають, повністю поінформовані щодо актуальної ситуації на полі бою. Світ розуміє, до чого готується Росія та які терористичні ходи може планувати. Знаємо і те, як відповідати окупанту і будемо відповідати потужно”, - наголосив Президент.

Читайте також: Нідерланди виділяють Україні новий пакет допомоги на €100 мільйонів

Окрім того, він згадав про зустріч у Брюсселі з міністром оборони США Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Чарльзом Брауном перед засіданням “Рамштайну”.

“Чітке підтвердження підтримки України, чітка готовність разом посилювати наші дії та продовжувати тиснути на окупанта і восени, і зимою. І, до речі, Сполучені Штати на «Рамштайні» оголосили про своє співголовування в коаліції F-16 разом із Нідерландами та Данією. Важливе рішення, дуже дякую!”, - зазначив Зеленський.

Відзначив він і переговори з урядом Бельгії.

“Ми вдячні за приєднання Бельгії до нашої коаліції F-16, за лідерство у використанні заморожених російських активів. Це дійсно потрібний крок – саме Бельгія стала першою країною, яка направить Україні кошти, що згенеровані російськими активами. Ми працюємо з іншими країнами ЄС, всього світу, щоб вони використовували кошти агресора саме так, як це буде справедливо, – на захист від агресії”, - наголосив Президент.

Читайте також: Політолог: Присутність Зеленського на "Рамштайні" - фундамент наступного пакета допомоги

Як повідомлялося, у Брюсселі відбулося 16-е засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайну», у якому взяв участь Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-