Президент про підсумки візиту до Румунії: Посилення ППО - плюс, снаряди - плюс

Президент про підсумки візиту до Румунії: Посилення ППО - плюс, снаряди - плюс

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський назвав плідним візит у Румунію і повідомив про досягнуті “хороші домовленості щодо зброї”.

Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

“Дуже якісний візит у Румунію. Плідний... Перше - є хороші домовленості щодо зброї. Я не можу зараз розкривати усього, але снаряди - плюс, посилення ППО - плюс. Деякі речі ще готуємо. Вони будуть потужними. В Румунії створюються центри підготовки пілотів для F-16, і українські пілоти будуть серед перших, хто навчатиметься”, - сказав Зеленський.

Відео: ОП

За його словами, під час зустрічей з представниками румунської влади “зафіксували, що переходимо на рівень стратегічного партнерства”.

Читайте також: Зеленський: Стратегічні відносини України та Румунії - нова сила для Чорноморського регіону

“За цим політичним формулюванням дуже чіткий сенс. Як сказав мені президент Йоханніс - ми можемо покладатися на Румунію. Румунія точно може покладатися на Україну. Ми разом значно посилимо наш регіон. Вже робимо критичний внесок у глобальну продовольчу безпеку завдяки співпраці в дунайських портах і на сході Чорного моря. Буде більше співпраці. Розширюємо наші транспортні коридори. Буде більше робочих місць і економічних можливостей”, - підкреслив Президент.

Він також зауважив, що була підписана спільна заява президентів, “яка окреслює, як будемо далі ми рухатися”.

Читайте також: Зеленський зустрівся із головами двох палат румунського парламенту

“Вже незабаром відкриємо рух, нову гілку залізниці через Молдову, яка стане новим транспортним коридором. Разом із Молдовою ми рухаємось і до початку переговорів щодо членства в ЄС – за повної підтримки Румунії. Я вдячний за це. В парламенті Румунії більшість – за нас”, - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 10 жовтня здійснив офіційний візит у Румунію, під час якого провів зустрічі з Президентом Клаусом Йоханнісом, головами палат парламенту, депутатами, прем’єр-міністром Марчелом Чолаку.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-