Пам'яті поліцейського Дениса Сліпцова

Пам'яті поліцейського Дениса Сліпцова

Хвилина мовчання
Укрінформ
Чоловік не падав духом навіть у найскрутніші часи

Сержант поліції, поліцейський батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1» імені Героя України Сергія Губанова» ГУНП у Луганській області Денис Сліпцов (позивний «Дагістан») загинув 7 вересня 2022 року під час звільнення селища Вербівка Харківської області.

Того дня правоохоронець потрапив у епіцентр масованого авіаудару російської армії. Побратими до останнього не вірили у смерть Дениса і намагалися врятувати його, але їхні зусилля були безрезультатними. Чоловіку назавжди залишилося 28 років.

Указом Президента Володимира Зеленського № 81/2023 від 15 лютого 2023 року за бездоганне і сумлінне служіння українському народу та особисту самовідданість і мужність, виявлені у захисті територіальної цілісності і державного суверенітету України, Дениса Сліпцова було посмертно нагороджено медаллю «Захиснику Вітчизни».

Цю нагороду 15 червня 2022 року дружині загиблого – Міліці – вручили начальник Луганської ОВА Артем Лисогор і глава поліції Луганської області Олег Григоров. Дружині також передали відзнаку командувача сухопутних військ ЗСУ.

Без турботливого тата залишилися дві донечки, яких чоловік дуже любив. Для Дениса діти були найціннішими у житті, весь свій вільний час він проводив із ними.

«Він у них душі не чув. Вони завжди були чимось разом зайняті», - сказала Міліца.

Після початку повномасштабної війни з РФ чоловік бачився з рідними лише двічі – 8 березня (коли у Сєвєродонецьку стався потужний обстріл) і 24 серпня (перед виїздом поліцейського на позиції до Харківщини).

У другий свій приїзд додому правоохоронець пообіцяв повернутися на день народження молодшої доньки – на 1 жовтня. Але цим планам не вдалося втілитися…

За словами бойового товариша загиблого захисника Григорія, Денис прагнув побачити Перемогу і докладав багато зусиль, щоб її наблизити.

Дружина підтвердила, що чоловік вірив у те, що перемога буде за Україною.

Його колега Артем розповів, що поліцейський завжди був усміхненим і навіть під час обстрілів знаходив причину для жартів, щоб підбадьорити хлопців.

Він розповів, що якось Денис з іншими військовими знайшли російську БМП.

«Це було дуже весело. Ми замалювали букву Z на ній і всі разом там сфотографувалися на пам'ять. Денчик стояв посередині цієї машини з усмішкою. І для нього це був, на жаль, перший і останній трофей», - згадує Артем.

Міліца зазначила, що її коханий не падав духом навіть у найскрутніші часи і підтримував оточуючих. «Я ніколи не чула страху в його голосі. Він завжди казав, що все гаразд, що все буде добре. Він для мене і моїх дітей - найкращий», - заявила вона.

Вічна пам’ять захиснику України!

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-