Російська армія вбила в Україні вже 506 дітей

Російська армія вбила в Україні вже 506 дітей

Укрінформ
В Україні станом на ранок 7 жовтня внаслідок повномасштабної агресії Російської Федерації загинули 506 дітей, ще 1130 дістали поранення.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

"Більше ніж 1636 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. Станом на ранок 7 жовтня 2023 року за офіційною інформацією ювенальних прокурорів 506 дітей загинули та понад 1130 отримали поранення різного ступеня тяжкості", - ідеться в повідомленні.

Дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 488, Харківській - 303, Київській - 129, Херсонській - 128, Запорізькій - 99, Миколаївській - 97, Дніпропетровській - 96, Чернігівській - 72, Луганській - 67.

6 жовтня внаслідок ворожого обстрілу Харкова загинув 10-річний хлопчик та постраждав 11-місячний малюк - його братик.

Читайте також: Україні потрібен єдиний протокол повернення українських дітей, депортованих до РФ - експерти

Як повідомлялося, 6 жовтня близько 6:45 російські військові завдали ракетних ударів по Київському та Основ’янському районах м. Харкова. У першому випадку було влучання в дорогу поруч із житловою забудовою, у другому - в триповерховий житловий будинок. З-під завалів у Слобідському районі дістали тіло 10-річної дитини та його 67-річної бабусі. 11-місячного брата та батьків загиблого госпіталізували з травмами.

За даними прокуратури, ударів росіяни завдали ракетами "Іскандер".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-