В Україні щодня фіксується до 200 російських обстрілів - МВС

В Україні щодня фіксується до 200 російських обстрілів - МВС

Укрінформ
Правоохоронці кожного дня фіксують близько 200 обстрілів території України з боку російських агресорів.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Олексій Сергєєв, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу МВС.

“Щодня держава-терорист обстрілює мирні населені пункти нашої держави. Ми фіксуємо близько 200 таких обстрілів. Зрозуміло, що з настанням осінньо-зимового періоду ціллю обстрілів можуть стати об'єкти енергетичної інфраструктури, тому Міністерство внутрішніх справ готується і до цих викликів", — поінформував він.

Сергєєв нагадав, що уряд підтримав ініціативу міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка щодо створення Координаційного штабу з оперативного реагування та забезпечення нормальних умов життєдіяльності населення. За його словами, до цього штабу ввійшли 17 міністерств, інші центральні органи виконавчої влади та правоохоронні органи. Основною метою штабу є саме вжиття скоординованих та злагоджених дій задля ліквідації наслідків  обстрілів.

Читайте також: Ворог з початку місяця понад 300 разів обстріляв прикордоння

Заступник міністра зазначив, що представники міністерства будуть вживати заходів для якнайшвидшого проведення аварійно-рятувальних робіт, забезпечення охорони порядку, запобігання злочинності в містах, районах, регіонах, де можуть статися тривалі відключення світла.

“Це - збільшена кількість нарядів Національної поліції та Національної гвардії. Також - наближення маршрутів їх патрулювання до супермаркетів, залізничних станцій, вокзалів та інших об'єктів забезпечення життєдіяльності населення. Важливим також є захист об'єктів критичної інфраструктури і забезпечення функціонування Пунктів незламності, які також створені в органах системи МВС", — сказав Сергєєв.

Читайте також: МВС вже підготувало план дій на випадок довготривалих відключень електрики

Окрім цього,  наголосив він, МВС та ДСНС щоденно контролюють питання функціонування укриттів, їх доступність та забезпеченість. За словами посадовця, наразі створюється електронний облік укриттів.

“Перевірки спільно з місцевими органами державної влади та місцевого самоврядування проводяться щоденно. Виявляються та оперативно усуваються недоліки”, — додав заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, 3 жовтня Клименко заявив, що Міністерство внутрішніх справ уже підготувало план дій у разі довготривалих відключень електроенергії.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-