Обстріл Харкова: росіяни застосували балістику

Обстріл Харкова: росіяни застосували балістику

Фото
Укрінформ
Росіяни для сьогоднішнього обстрілу Харкова застосували ракетне озброєння, тип якого з’ясовується.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

"Це ракетне озброєння. Треба дочекатися, коли побачать уламки. Очевидно, що ракети йшли попередньо по балістичній траєкторії. Це може бути той тип озброєння, який, на жаль, не вдається своєчасно виявляти. Ми користуємось тими даними, які надають партнери і розвідки. Коли є така інформація, то оглушується ракетна небезпека", - сказав він.

Але інколи ворогу вдається це робити приховано і тоді тривога приходить фактично разом з вибухами. «Тут нічого не вдієш, тим більше, що реактивна артилерія летить лічені секунди", - розповів Ігнат.

Як повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури, "у Київському районі травмовано шістьох мирних мешканців: трьох жінок та трьох чоловіків. В Основ’янському районі 7 травмованих".

За попередніми даними, удар був завданий двома ракетами типу «Іскандер».

Зазначається, що розпочаті досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 ККУ).

Всі профільні служби працюють на місцях обстрілів.

Як повідомив у коментарі ЗМІ речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, батьки загиблої внаслідок ракетного удару ворога дитини та постраждалого малюка також у лікарні з множинними травмами.

Читайте також: Ворог обстріляв центр Херсона, є влучання

“Під завалами знайшли тіло 10-річного загиблого хлопчика. До лікарні доставлено 11-місячну дитину. Обидві дитини з однієї сімʼї. Батьки дітей з множинними травмами доставлені до лікарні”, - зазначив Чубенко.

Як повідомлялося, внаслідок російської ракетної атаки близько 6:45 6 жовтня є влучання у Київському та Основ’янському районах Харкова. З-під завалів дістали тіло дитини. На місці продовжують працювати рятувальники.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-