У реєстрі зниклих безвісти є дані про близько 15 тисяч військових - МВС

У реєстрі зниклих безвісти є дані про близько 15 тисяч військових - МВС

Укрінформ
У Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, наразі є дані про близько 15 тис. військових.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко, передає кореспондент Укрінформу.

«Станом на зараз більше 26 тис. осіб знаходяться у розшуку, вони є зниклими безвісти за особливих обставин. Із них 11 тис. – це цивільні громадяни і близько 15 тис. – це військові», – зазначив він.

Заступник міністра заявив, що МВС продовжує обліковувати інформацію про кожного зниклого громадянина і видавати витяги з реєстру рідним цих осіб.

За його словами, наразі близько 9 тис. сімей вже отримали витяги із Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. «Ми, безумовно, співпрацюємо і з Нацполіцією та з ГУР, які займаються координацією пошуку», – розповів Тимченко.

Він поінформував, що особа вважається зниклою безвісти за особливих обставин після звернення до відповідних структур її рідних. За його словами, коли надходить така інформація, то вона опрацьовується поліцейськими.

«Вирішується питання про те, щоб внести іформацію про цю особу до розшукових обліків і проводити однакові (незалежно від того, чи це військовослужбовець, чи це цивільна особа) першочергові необхідні оперативно-розшукові і у подальшому – слідчі дії», – сказав заступник глави МВС.

Читайте також: МВС запускає «гарячу лінію» Уповноваженого з питань зниклих безвісти

Як повідомлялося, 27 липня Тимченко заявив, що в реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин вже зафіксовано дані про понад 26 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-