Хорватія хоче допомогти Україні з розмінуванням - глава МЗС

Хорватія хоче допомогти Україні з розмінуванням - глава МЗС

Укрінформ
Хорватія прагне зробити особливий внесок у гуманітарне розмінування в Україні, проводячи, зокрема, у Загребі міжнародну донорську конференцію з розмінування українських територій.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грлич Радман перед початком виїзного засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Києві 2 жовтня.

"Менш ніж за два дні Хорватія разом з Україною прийматиме у Загребі міжнародну донорську конференцію з розмінування в Україні. Ми сподіваємося привернути увагу світової спільноти до цього важливого питання, яке Хорватія, як і Європейський Союз, розглядає як умову для відновлення України", - сказав він.

Радман наголосив, що хорватський народ "дуже добре розуміє, через що проходить Україна – тому що ми мали подібний досвід агресії у 1990-х роках". "Саме тому ми можемо надати і надаємо допомогу в багатьох сферах - від розмінування та відновлення до розслідування воєнних злочинів", - додав він.

Читайте також: Україні потрібні технології для ідентифікації вибухонебезпечних предметів - Свириденко

За словами хорватського міністра, проведення Ради ЄС у Києві також є "сигналом того, наскільки ми єдині в нашій підтримці України". "Сьогодні ми обговоримо, як ми можемо посилити наші зобов'язання щодо безпеки України відповідно до потреб України. Звичайно, Хорватія вітає і підтримує всі ці зусилля", - сказав він.

Як повідомлялося, сьогодні у Києві відбувається виїзне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ під головуванням високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-