Завтра ми подякуємо та вшануємо памʼять тих, хто віддав своє життя заради України - Президент

Завтра ми подякуємо та вшануємо памʼять тих, хто віддав своє життя заради України - Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що не було б сили й волі України, якби не всі, хто став на захист України.

Про це сказав глава держави у відеозверненні, передає Укрінформ.

За його словами, це день мільйонів, які не лише зберегли Україні гідне місце в історії людства, а й роблять так, що наш народ і наша держава не втрачають своєї історії, бʼються за своє життя та свободу й надихають боротьбою весь вільний світ. 

"Завтра ми особливо подякуємо всім нашим захисникам і захисницям. Завтра ми особливо вшануємо памʼять тих, хто віддав своє життя заради України. Вперше цей день – Покрова – буде 1 жовтня. І давайте зробимо для цього дня нашу нову традицію. 1 жовтня. Девʼята ранку. Хоч би де ви були – на центральній вулиці вашого міста чи просто вдома, – давайте на хвилину зупинимось та вшануємо мовчанням памʼять наших полеглих захисників і захисниць і подумаємо про тих, хто зараз у бою, на бойових завданнях, на постах. Хто рятує життя. Хто захищає – в усіх сенсах цього слова – наш народ і державу", - підкреслив Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Читайте також: Умеров закликав 1 жовтня вшанувати пам’ять захисників і захисниць України

Він наголосив, що не було б сили й волі України, якби не всі, хто став на захист України. "Дякуємо. Шануємо. Памʼятаємо. Всі разом. Слава Україні!", сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський поінформував, що у День захисників і захисниць України, 1 жовтня, по всій країні відбудеться масштабна хвилина мовчання в пам'ять про всіх загиблих воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-