Колишні бойовики ПВК «Вагнера» не змінять ситуації на полі бою - ISW

Колишні бойовики ПВК «Вагнера» не змінять ситуації на полі бою - ISW

Укрінформ
Розгортання колишніх бойовиків ПВК «Вагнера» на будь-яких ділянках лінії фронту не матиме жодних значних стратегічних чи навіть локальних наслідків на полі бою в Україні.

Як передає Укрінформ, такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW зауважили, що останнім часом з’являється все більше повідомлень про те, що поряд із Росгвардією на лінії фронту діють кадри «Вагнера», а Держдума найближчим часом розгляне проєкт закону, який дозволить Росгвардії створювати власні добровольчі формування.

Американські фахівці відзначили, що нинішній командир ПВК «Вагнер» Антон Єлізаров (позивний «Лотос») уже веде переговори з Росгвардією про умови вступу вагнерівців до її добровольчих формувань.

Читайте також: У Білому домі назвали невизначеним майбутнє ПВК «Вагнер»

Крім того, в ISW, з посиланням на російські інсайдерські джерела, повідомили, що частини контингенту ПВК «Вагнер» у Білорусі не хочуть підписувати контракти ні з Міноборони РФ, ні з Росгвардією, і планують приєднатися до створеної білоруським президентом Лукашенком із бойовиків «Вагнера» власної ПВК під командуванням вагнерівця з позивним «Брест».

«Поетапне розгортання колишніх бойовиків «Вагнера» на будь-яких ділянках лінії фронту навряд чи призведе до якихось значних стратегічних чи навіть локальних наслідків на полі бою в Україні», - зазначили в ISW.

У попередньому огляді ISW йшлося про те, що Іран може домовитись з РФ про передачу ракет після закінчення дії резолюції Ради безпеки ООН 2231, що забороняє йому укладати такі угоди, 18 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-