Пам'яті поліцейського Володимира Настича

Пам'яті поліцейського Володимира Настича

Хвилина мовчання
Укрінформ
До кінця стояв на захисті Батьківщини

Капітан поліції Володимир Настич загинув 28 лютого 2022 року під час оборони Чернігова.

Володимир народився 8 серпня 1974 року у Володимирівці Городнянського району Чернігівської області. Проходив службу у Збройних силах України, потім кілька років працював пожежником. З 1999 року - в органах внутрішніх справ України.

Із початком повномасштабної війни поліцейський без вагань став на захист Батьківщини.

Його колега, командир роти поліції Олександр Рубель, розповів, що в день загибелі Володимира і інших побратимів вони разом прибули у приміське село Киїнка. Поліцейські з військовими зайняли бойові позиції, аби дати відсіч російській колоні, яка намагалася прорватися в Чернігів.

«Почався інтенсивний обстріл, лунали вибухи. На жаль, внаслідок ворожої атаки наші хлопці - Дмитро Музирьов, Володимир Настич та Дмитро Лук’яненко - загинули. Вони сумлінно виконували свій службовий обов’язок та до кінця стояли на захисті громадян. Найстаршим та найдосвідченішим з них був Володимир», - сказав Олександр.

Поліцейський зазначив, що 28 лютого мало стати останнім робочим днем Настича перед виходом на пенсію. Але це виявився останній день його життя…

Прощання з Володимиром і двома іншими загиблими того дня поліцейськими пройшло 13 квітня минулого року у Чернігові.

Указом Президента Володимира Зеленського №124/2022 від 10 березня 2022 року капітана поліції було нагороджено посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Цю відзнаку вручили його родині 14 червня 2022 року.

У лютому 2023 року на будівлі Киїнської сільради відбулося відкриття меморіальної дошки на честь Настича та його загиблих побратимів.

Без найріднішої людини залишилися дружина Леся і двоє дітей – син Олександр і донька Анастасія.

За словами дружини, Володимир планував після виходу на пенсію зайнятися улюбленим хобі.

«У вільний від роботи час він ходив на риболовлю, любив техніку, автомобілі. Тому після виходу на заслужений відпочинок мріяв займатися саме цим. Дуже хотів нарешті відпочити», - розповіла Леся.

За словами Олександра, колеги поважали загиблого. Він уточнив, що поліцейський завжди був дуже відповідальним і був яскравим прикладом самовідданої любові до обраної професії та рідної землі. «Він був дуже хорошою людиною», - кажуть побратими.

Рідні та друзі Володимира запам’ятають його як цілеспрямованого, щирого, мужнього, позитивного та відважного чоловіка.

Вічна пам'ять Герою!

Фото: Національна поліція України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-